Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: НСО охранява министъра на електронното управление заради

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: НСО охранява министъра на електронното управление заради
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков е заплашвал министър Йоловски. Става дума за корупция в огромни размери

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации: НСО охранява министъра на електронното ръководство поради закани от Кирил Петков и Божидар Божанов

Депутатът от " ИТН " Тошко Йорданов се яви на разпит в Софийската градска прокуратура във връзка изказвания на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, че му е упражняван напън.

Непосредствено преди първия тур на изборите на 27 октомври министърът съобщи на председателски съвет в Народното събрание, че му е бил оказван напън от Кирил Петков и Божидар Божанов. За случая описа самият Йорданов, а пред публицисти добави, че пред проверяващите ще каже същото, което сподели и в деня след председателския съвет.

Тогава депутатът от Има Такъв Народ сподели: " Попитахме (б.р. министър Александър Йоловски) дали е имало политически напън върху него и той сподели: " Да. Върху мен е имало политически напън. Беше ми обяснено по какъв начин парите, които са 640 млн. за електронно ръководство в България, не може аз да направя публични поръчки, а би трябвало да отидат в едни други хора ". Това беше въпросът: " Кой те накара, кой те заплашва? “Кирил Петков и същият този Божидар Божанов ”. Даже сподели, че е бил и заплашван от тях, бил е натискан “, посочи Йорданов пред Слави.

Освен това уточни още, че чул, че " министърът на електронното ръководство споделил на Мария Габриел, че Кирил Петков е заплашвал децата му, с цел да се направи това. Нашата парламентарна група подадохме два сигнала - един до КПОКНПИ, описахме това, което се случи, защото това е корупционна скица със закани, подадохме и сигнал до прокуратурата. Изпратихме подобен и до Европейската прокуратура ", разяснява още Йорданов.

Днес Йорданов напомни, че на срещата са участвали вицепремиерът Мария Габриел (тогава в качеството на премиер), членове на Централната изборна комисия (ЦИК) и представители на всички парламентарни групи, като се изключи „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП - ДБ).

Депутатът позволи, че евентуално всички участвали на този председателски съвет, по време на който са се чули тези закани, също ще бъдат разпитвани. „ Това не е дума против дума ”, безапелационен бе Йорданов. Ако не извърнат внимание, това ще е закононарушение. Тук става дума за корупция в големи размери и за закани, изясни още депутатът.

По тематиката за бюджета Тошко Йорданов сподели, че той пораства в последните четири години с големи темпове. Външният дълг - също, а благосъстоянието на хората пада, цените са в пъти по-високи, сподели Йорданов и добави, че това го тормози.

Според него министърът на финансите Асен Василев залага в бюджета за 2024 година големи пари, за които се споделя, че са за финансови разноски за министерства. Целта е да се създадат улици, водопроводни мрежи. Парите не стигат до общините и се връщат назад в бюджета, уточни Йорданов. Така, съгласно Йорданов, Василев казвал " какъв брой сме добре с недостига ".

Източници: БТА, epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР